Hij is er, “Wespennest Leeuwarden” deel 1 van Ab. A. Jansen is vanaf heden in de boekhandel verkrijgbaar. De geschiedenis van de strijd van de Duitse-nachtjagers en Geallieerde luchtmachten boven Noord-nederland in de jaren 1940-1945. (Deel 1 periode 1940-1942). Gebonden, 315 blz, met een groot aantal foto’s. F. 29,50

Na “Gevleugveld Verleden” (inmiddels uitverkocht!!) heeft Ab weer een prestatie geleverd; zijn nieuwe boek “Wespennest Leeuwarden”, deel 1. Inderdaad een prestatie, als we bedenken hoeveel tijd aan research al zit voor slechts enkele bladzijden. Ab’s nieuwe boek is weer een geweldig stuk documentatie en met name onze leden zullen gretig happen in dit nieuwe boek.

In zijn inleiding strooit Ab (terecht) kwistig met woorden van dank aan vele instanties, vrienden, kennissen en leden van onze groep, die hem geholpen hebben met bepaalde gegevens en/of werkzaamheden t.b.v. het boek; de 143 foto’s en tekeningen vinden wij niet vreemd (in aantal), want Ab heeft ook in zijn vorige boek zoveel mogelijk bijpassend visueel materiaal gebruikt.

Het is Ab ook niet te veel geweest om bij 1931 te beginnen, als het gaat om de “voorgeschiedenis” van het ontstaan van het vliegveld Leeuwarden. Alleen al daarvoor een pluim. In zijn boek gaat Ab soms diep in op detailzaken, dat vooral luchtoorlog-documentalisten als in onze groep zal interesseren.

We kunnen “onze” Ab feliciteren (en dankbaar zijn), want met zijn ontelbare vele uren werk heeft hij wéér een steen bijgedragen aan de totstandkoming van de documentatie over de luchtoorlog boven ons land in de Tweede Wereldoorlog!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.