Onder deze titel verschijnt op 23 september 2017 een boek over deze Pathfinder Stirling die op de avond van 10 september 1942 haar droevige einde vond naast abdij Lilbosch bij Echt (L.). Het 176 pagina’s tellende boek is een coproductie van Marleen Jennissen en Marcel Hogenhuis, resp. voorzitter en bestuurslid van de Stichting Berging Stirling W7630.

Het schetst zowel de lotgevallen van de onfortuinlijke bemanning en hun fatale laatste missie, als de zoektocht naar vier, nog altijd vermiste bemanningsleden. De auteurs werpen ook een kritisch licht op de wijze hoe de gemeente Echt-Susteren omgaat met de legitieme wens van nabestaanden om vermiste familieleden geborgen te krijgen of hoe men wegkijkt van niet ontplofte duizendponders op de crashplaats. Niet als aanklacht, maar om vast te leggen waar en wanneer bestuurders wegliepen voor hun verantwoordelijkheden. Deze spannende mix van historie en actualiteit, maakt van ‘Ereschuld?’ een bijzonder boek. Softback, prijs 19,95 excl. verzendkosten

SGLO-leden die naar de Landelijke Bijeenkomst op 11 november in Schaarsbergen komen kunnen het boek op de bijeenkomst verkrijgen voor 17,95 euro. Let op! Het aantal mee te nemen exemplaren is beperkt.

Geen Lid van de SGLO? Dan kunt u het boek rechtstreeks bij de Stichting Berging Stirling W7630 bestellen, via de link boven de cover.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.