Vandaag verschenen op de website van de NOS drie items over de luchtoorlog. Het eerste item gaat over het aantal vermiste oorlogsvliegers in ons land. Hierbij heeft de NOS samengewerkt met onze Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945.

“De stoffelijke overschotten van 1085 vermiste bemanningsleden van vliegtuigen die in de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort, liggen mogelijk nog onder de grond. Dat blijkt uit een analyse van de NOS in samenwerking met de Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945.” Het volledige artikel is hier te lezen.

De analyse is gebaseerd op ons digitale Verliesregister waarin ruim 7.000 crashes zijn opgenomen. Het digitale Verliesregister is voor iedereen gratis te raadplegen. Hierin zijn per crash details terug te vinden over locatie, bemanning, oorzaak enzovoorts.

Het tweede item gaat over de mogelijke berging van Stirling W7630 bij Echt-Susteren. Hiervoor is ons lid Marleen Jennissen geïnterviewd, zij is tevens de voorzitter van de Stichting Berging Stirling W7630. Het volledige artikel is hier te lezen.

Het derde item zoomt in op de locaties van de vermiste bemanningsleden. Dit artikel is hier te lezen.

Ook in het journaal van 20.00u op NPO 1 werd aandacht besteed aan de luchtoorlog. Deze uitzending is hier terug te zien.

De Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945 is van mening dat het bergen van vliegtuigen en onderdelen daarvan uitsluitend mag worden uitgevoerd door officiële instanties. Sinds 1996 is het wettelijk verboden om als particulier te graven naar vliegtuigen. Wij houden ons dan ook uitsluitend bezig met historisch onderzoek naar de luchtoorlog. Informatie over lidmaatschap kunt u hier vinden.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.