In dagblad De Limburger van maandag 15 februari 2016 stond bijgaand artikel over de berging van Short Stirling W7630.

Reactie: Stichting Berging Stirling W7630
Hierbij reageren wij als Stichting Berging Stirling W7630 op de inhoud van het interview van Vader Abt Dom Malachias van Abdij Lilbosch, gemeente Echt-Susteren.

Stichting Berging Stirling W7630 heeft respect voor de mening van Vader Abt Dom Malachias, alhoewel wij zijn mening over de vermiste bemanningsleden en de veiligheidsrisico’s niet delen. Wij hebben Vader Abt laten weten dat wij het op prijs stellen dat hij zijn mening publiekelijk en duidelijk uitlegt en aangeeft open te staan voor andere meningen.

Wij zetten ons in voor de berging van Stirling W7630 zodat er gezocht kan worden naar de stoffelijke resten van de vier vermiste bemanningsleden. Hierdoor krijgen de nabestaanden (waaronder een zoon) eindelijk zekerheid en kunnen zij de laatste eer bewijzen aan hun geliefde bij een fatsoenlijk graf met naam.

Wij onderschrijven het standpunt dat niet elk veiligheidsrisico afgedekt hoeft te worden. De effecten van de mogelijke gevolgen zijn voor ons hierin maatgevend. Levensbedreigende consequenties kunnen echter nooit en te nimmer geaccepteerd worden als bewust genomen veiligheidsrisico.

Marleen Jennissen, voorzitter Stichting Berging Stirling W7630


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.