De Tweede Wereldoorlog heeft haar sporen nagelaten in het landschap, zo ook op de Rovertse heide bij Esbeek. Dit eeuwenoude landschap heeft verhalen te vertellen.
Op donderdagavond 16 juni geven Joop Hendrix(Plane Hunters Recovery Team ) en Jan Roymans (RAAP Archeologisch Adviesbureau) een lezing over een ‘vergeten’ neergestort vliegtuig in het bosgebied bij de Oranjebond. Zij nemen u mee op speurtocht door de archiefkast en een digitale wandeling langs bomkraters. Op grond van archiefgegevens en archeologisch veldonderzoek kon de crashplaats, de identiteit van het vliegtuig, de namen van de vliegeniers, de missie en de oorzaak van de crash achterhaald worden. Hierbij is het niet gebleven. Met behulp van deze gegevens is een bijna levensechte reconstructietekening gemaakt van de crashplaats.Ook worden deze avond bijzondere vondsten van het vliegtuig getoond.

Plaats en aanvang van de Lezing
De lezing wordt georganiseerd door Schuttershofen vindt plaats op donderdag 16 juni, Dorpsstraat 2 in Esbeek. Aanvang is om half acht. De koffiestaat klaar.

Categories: News

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.