DRONTEN – Na de brief van amateurhistoricus Dick Breedijk aan de gemeenteraad over de teksten bij de bordjes van de zogenaamde ‘crashroute’ in Dronten, zijn ook anderen in de pen geklommen. Breedijk wil dat de teksten bij de route worden aangepast. Fred Vogels uit Dronten onderstreept dat in een brief aan de gemeenteraad. Stichting AVOG lijkt de moed te hebben opgegeven.

Er zijn in de Tweede Wereldoorlog veel vliegtuigen gecrasht boven wat nu Flevoland is. Ter nagedachtenis aan de omgekomen geallieerden heeft de stichting 4 Mei Herdenking Dronten in 2011 een crashroute geopend. Enkele amateurhistorici willen dat de teksten bij die route worden aangepast. De initiatiefnemers houden vast aan de teksten die door wijlen Gerrit Zwanenburg zijn aangeleverd.

„Het gaat de meeste kopstukken bij dit soort herdenkingen niet direct om pure waarheidsvinding en daarbij de puntjes op de i zetten, maar meer om de grote lijnen”, schrijft secretaris Peter Monasso van stichting AVOG, dat zich bezighoudt met historisch onderzoek naar vliegtuigcrashes uit de periode 1940-’45, „En zoals ook meestal bij allerlei evenementen: het eindigt toch altijd met bier en andere drank.”

Lees verder op De Drontenaar

Categories: News

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.