Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding heeft Noordhoff een speciale Bosatlas uitgegeven. In deze uitgave is o.a. een kaart te vinden van vliegtuigcrashes in de periode september 1944 – mei 1945 waar wij als Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945 de informatie voor hebben aangeleverd.

Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal laten de Tweede Wereldoorlog zien op een nieuwe manier. Niet alleen de aanloop en de oorlogsperiode komen aan bod, maar ook de doorwerking in politiek en maatschappij tot op de dag van vandaag.

De Tweede Wereldoorlog in al zijn facetten

  • Botsing van ideologieën in het interbellum
  • Inval, collaboratie, verzet, holocaust, oorlog in Nederlands-Indië, bevrijding
  • Dekolonisatie, Koude Oorlog, vredesmissies, Srebrenica, herdenken en vieren
In compacte kaartverhalen worden zowel grote militaire veldslagen als het leven van alledag in beeld gebracht. In het jaar waarin we vieren dat Nederland al 75 jaar in vrijheid leeft zijn de effecten nog steeds waarneembaar. In het laatste hoofdstuk geeft het overzicht van de vrijheid en onvrijheid in de wereld van vandaag nog maar eens aan hoe bijzonder die 75 jaar vrijheid is.
De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog is een boeiende atlas voor iedereen die geïnteresseerd is in de oorlog, als historische periode (‘40-‘45) én als schakelpunt in een eeuw wereldgeschiedenis.

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.