Op 15 november vond tijdens de Gelderse Landdag in Theater De Lindenberg in Nijmegen de prijsuitreiking plaats van de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs. Sky of Hope / WO2 & Vliegeniersmuseum won de juryprijs. Vischafslag Harderwijk nam de publieksprijs in ontvangst.

prijswinnaar Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum (foto Erfgoednederland)

Juryprijs
Genomineerden voor de juryprijs waren:

Museumwoningen Arnhem – Volkshuisvesting Arnhem
Natuurpark Kronenkamp – Stichting Natuurpark Kronenkamp Neede
Sky of Hope / WO2 & Vliegeniersmuseum – Stichting EGVL Vuren

De jury, bestaande uit gedeputeerde Peter Drenth, Peter Deurloo, Ella Kok-Majewska, Patrick Timmermans en Marc Wingens, koos als prijswinnaar Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum. “Bijzonder en ontroerend project, vooral door het betrekken van de nog levenden en nabestaanden uit diverse landen. De luchtoorlog is nog niet eerder op deze wijze in kaart gebracht. Door de orale geschiedenis toe te voegen aan de materiële resten, wordt een breed verhaal toegankelijk gemaakt voor internationaal publiek. Goede samenwerkingspartners uit diverse hoeken. Sky of hope heeft in korte tijd erg veel voor elkaar gekregen en er zijn nog genoeg uitbreidingsmogelijkheden”, aldus de jury.

Publieksprijs
Voor de Publieksprijs zijn totaal 5156 stemmen uitgebracht. Maar liefst 789 stemmen gingen naar Vischafslag Harderwijk. Natuurpark Kronenkamp was met 661 stemmen een goede tweede en Grote Werken – de historie van Maas en Waal komt tot leven – sleepte met 398 stemmen de derde prijs in de wacht.

Muzikant Marieke van Ruitenbeek onthulde de prijswinnaars met een speciaal geschreven lied en gedeputeerde Jan van der Meer reikte de prijzen uit. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van €1000 en een fysieke prijs, een Gouden Gelderse Roos die de winnaar mag behouden en uitdragen.

Lees verder: Erfgoednederland

Categories: News

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.