De Dutch Dakota Association verhuist van Schiphol naar Lelystad. Na de gestopte samenwerking met KLM – die onder andere hangaarruimte beschikbaar stelde – moest de DDA op zoek naar een nieuw onderkomen. Op Lelystad trekt de DDA in bij de Stichting Exploitatie Catalina.

Het is niet voor het eerst dat de DDA verhuist naar de Flevopolder. In 2011 fuseerde DDA Classic Airlines met het Aviodrome, dat op Lelystad Airport is gevestigd. Daarom verhuisde de stichting van Schiphol-Oost naar vliegveld Lelystad. Na het faillissement van het Aviodrome in 2011 – dat daarna werd overgenomen door Libéma – keerde de DDA terug naar Schiphol. De terugkeer naar Schiphol was voor slechts korte duur.

Nu de DDA weer neerstrijkt op Lelystad krijgt de nauwe samenwerking met de Stichting Exploitatie Catalina verder gestalte. Beide stichtingen werken onder andere samen op technisch en operationeel vlak. Vooralsnog blijven zij wel onafhankelijk van elkaar bestaan.

Al eerder werd bekend dat de PH-DDZ zou worden verkocht, dit toestel stond al enige jaren aan de grond in afwachting van een nieuwe motor. De DDA had helaas niet de middelen om het toestel weer te herstellen, hierop werd besloten het toestel te verkopen. De PH-DDZ zal worden gekocht door het Aviodrome, zij zullen het toestel van twee nieuwe motoren voorzien en er mee blijven vliegen. Voor zover bekend zullen dit geen rondvluchten met betalende passagiers zijn.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.