De Ambassadeur staat op de foto links van de vlag en Peter den Tek aan de andere kant. De andere mensen zijn van de ambassade. In het midden is de uniform jas te zien van F/Lt. John Davis Lunn, KIA 24 januari 1945. Loss Chart T5168. Dit jasje is door zijn familie aan ons museum te Fort Vuren geschonken. Ik had dat voor deze gelegenheid meegenomen. (Foto: Peter den Tek)

De Ambassadeur staat op de foto links van de vlag en Peter den Tek tussen het ambassade personeel. Het uniform is van F/Lt. John Davis Lunn. (SGLO T5168). Dit jasje is door zijn familie aan ons museum te Fort Vuren geschonken. Ik had dat voor deze gelegenheid meegenomen. (Foto: Peter den Tek)

“Sinds een aantal jaren ben ik (Peter den Tek) met veel passie en inzet bezig om in o.a. het Rivierenland de luchtoorlog zichtbaar te maken. Ik heb aan de wieg gestaan van monumenten en herinneringsroutes voor nu bijna 20 geallieerde vliegtuigen. Belangrijk bij deze projecten is de inbreng en samenwerking met de families van de bemanningen. In de loop der jaren heb ik er redelijk wat op weten te sporen waarbij hechte vriendschappen ontstonden waaronder ook met nabestaanden van vliegeniers uit o.a. Nieuw Zeeland. Hieruit kwamen ook weer goede contacten voort met de verschillende ambassades en op 7 november j.l. heb ik een aantal verhalen over Nieuw Zeelandse vliegeniers mogen vertellen op de ambassade van Nieuw Zeeland in Den Haag. Ook enkele van mijn projecten zijn besproken waaronder het project om op scholen in Nieuw Zeeland gastlessen te geven over de luchtoorlog en om scholen in Nederland en Nieuw Zeeland op deze manier met elkaar te linken. Zowel de Nieuw Zeelandse ambassadeur in Den Haag alsmede de Nederlandse in Wellington toonden veel interesse. In Maart volgend jaar bezoek ik dan ook een aantal scholen in Nieuw Zeeland om daar de eerste gastlessen te geven. Het vertellen van deze indrukwekkende verhalen aan kinderen is zeer bijzonder om te mogen doen. Waar een eerste monument een aantal jaren geleden allemaal toe kan leiden! “


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.