Op 19 maart 2016 zal de voorjaarsbijeenkomst van de SGLO plaatsvinden op de SM Scheickkazerne in Soesterberg. Dit is de thuisbasis van het EODD (Explosieven Opruimings Dienst Defensie). Naast het onschadelijk maken van verdachte pakketjes is de EODD jaarlijks verantwoordelijk voor het ruimen van 2.500 explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.

Door meer zand aan de ene kant van de begraven bom te leggen dan aan de ander kant, kunnen de EOD’ers de explosie richten. (Foto: Ministerie van Defensie)

Door meer zand aan de ene kant van de begraven bom te leggen dan aan de ander kant, kunnen de EOD’ers de explosie richten. (Foto: Ministerie van Defensie)

De bijeenkomst zal in zijn geheel in het teken staan van de werkzaamheden van de EODD en van de Bergings en Identificatiedienst KL (BIDKL), natuurlijk zal ook de boekenbeurs ook dit keer weer niet ontbreken.

Programma:
Het programma ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:

08.30-09.30 Ontvangst In het hoofdgebouw/briefingruimte
09.30-09.35 Welkomstwoord Dhr. I. (Ivo) de Jong
09.35-10.20 Lezing 1 De EODD nog niet bekend
10.25-12.15 Lezing 2 Berging en identificatie van stoffelijke resten Dhr. P. (Patric) van Aalderen
12.20-13.00 Pauze en lunch
13.00-16.00 Rondleiding/bijpraten
16.00- Einde bijeenkomst.

Deelname:
Deelname is exclusief voor leden van de Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945 en kan door middel van overmaking van 15 euro op het bekende rekeningnummer. Onder vermelding van uw naam. De inschrijving sluit op 10 maart.

Gezien de locatie waar onze bijeenkomst plaatsvind is het VERPLICHT een geldige legitimatiebewijs bij u te hebben. Geen geldig legitimatiebewijs betekent dat u zult worden geweigerd bij de poort.

Gaat u naar een van onze bijeenkomsten? Geef dan altijd uw geboortedatum, geboorteplaats en kenteken van de auto door aan onze secretaris. Wij hebben deze informatie nodig om te zorgen dat u deel kunt nemen aan de bijeenkomst.

Locatie:
SM Scheickkazerne
Zeisterspoor 12A
3769 AP Soesterberg

Vorige bijeenkomsten:
Een overzicht van in het verleden gehouden bijeenkomsten met een fotoverslag vind u hier op onze website. Meer fotomateriaal van gehouden bijeenkomsten kunt u vinden op onze Facebookpagina.

Wilt u zelf een lezing houden op een van onze toekomstige bijeenkomsten of kent u iemand die dit zou willen, dan horen wij dit graag!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *