Sorry this page is in Dutch only.

Op dit moment staan er ruim 2.400 berichten op deze website. Ze zijn gepubliceerd met publicatiedatum september 1939 t/m december 1945 of vanaf januari 1975 (de verschijningsdatum van de eerste Bulletin). De berichten komen van verschillende bronnen: oude Bulletins (momenteel staan de eerste 43 online), luchtvaarttijdschriften, andere websites, zijn geschreven door onze leden of andere onderzoekers. Door al deze artikelen kan op verschillende manieren gezocht worden. Deze pagina vertelt daar meer over.

Structuur van de website:

Bulletins online:
De artikelen zullen worden gedateerd met een datum waarop de betreffende Bulletin verscheen. Artikelen van Bulletin 001 uit januari 1975 zijn geplaatst als blogberichten uit januari 1975. Artikelen uit Bulletin 002 uit februari 1975 zijn geplaatst als blogberichten uit februari 1975 enzovoorts. Op deze manier is de informatie terug te vinden in de context van de informatie zoals deze toen beschikbaar was. Het kan immers best zijn dat in latere Bulletins duidelijk wordt dat informatie uit eerdere Bulletins onjuist of onvolledig is. Als artikelen verspreid over meerdere Bulletins zijn gepubliceerd worden deze zoveel mogelijk onderling doorgelinkt. Een voorbeeld hiervan is de serie artikelen over de crash van een Lancaster in de wijk Witte Vrouwen. U kunt hierbij doorklikken tussen de verschillende delen uit deze serie.

Vragen uit Bulletin:
Vragen uit Bulletins houden meestal verband met een vliegtuigcrash of luchtaanval, deze vragen zijn gedateerd op de datum van de crash of luchtaanval. Reacties uit latere Bulletins zijn zoveel mogelijk bij deze vragen geplaatst zodat “alle puzzelstukjes” al bij elkaar staan. U hoeft dan niet meerdere Bulletins op te zoeken in uw eigen archief. Een goed voorbeeld hiervan is de vraag waar B-17 Miss Quichita was neergekomen.

Categorieen:
Ieder artikel is gekoppeld aan één of meerdere categorieen. Zo is er een categorie “Nieuws” en een categorie “Bulletin Artikelen”. Omdat aan sommige categorieen veel artikelen zijn opgehangen, is er een verdieping gemaakt met subcategorieen. Onderaan ieder artikel staat aan welke categorie het gekoppeld is en kunt u eenvoudig doorklikken naar alle artikelen van deze categorie.

Tags:
Naast een categorie zijn aan ieder artikel ook meerdere trefwoorden (Tags) gekoppeld. Dit zijn o.a. vliegtuigtypes, eenheden en plaatsnamen. Onderaan ieder artikel staat welke trefwoorden gekoppeld zijn aan het artikel. Door op een trefwoord te klikken krijgt u alle artikelen van dit trefwoord te zien, gesorteerd op datum van nieuw naar oud.

De Tags worden verwerkt in enkele pagina’s zodat makkelijk per trefwoord kan worden doorgeklikt naar alle relevante artikelen.