Het beroemdste vliegtuig uit de luchtvaarthistorie is geland in Den Haag. Vandaag arriveerde een DC-3, in de volksmond ook wel bekend als Dakota, op Madurodam. Het vliegtuig, dat na een zeereis vanuit Jacksonville (Florida/US) via Antwerpen vandaag naar Den Haag werd vervoerd, speelt de hoofdrol in onze zesde indoorattractie van Madurodam, welke volgend jaar opengaat. Het is voor het eerst in onze geschiedenis dat we in schaal 1:1 een attractie gaan bouwen.

De Dakota opweg naar Madurodam (Foto: Madurodam)

De Dakota opweg naar Madurodam (Foto: Madurodam)

De Dakota wordt gezien als een ware ‘gamechanger’ in de geschiedenis van de luchtvaart. Wereldwijd en vooral ook in Nederland. Het is niet alleen het meest geliefde, maar ook het meest gebouwde vliegtuig uit de luchtvaarthistorie. De Haagse attractie is trots dat zij een toestel heeft bemachtigd en daarmee een exemplaar kan toevoegen aan het handjevol Dakota’s in Nederland. Wereldwijd zijn er namelijk naar schatting nog maar 400 Dakota’s in de lucht. Zodra een DC-3 stopt met vliegen, wordt deze direct opgekocht door handelaren, vaak om tot luxueus privévliegtuig om te bouwen. Dat we een exemplaar kunnen toevoegen aan Madurodam is bijzonder en uniek. Naar verwachting zal dit namelijk een van de laatste exemplaren zijn met bestemming Nederland.

In de haven (Foto: Madurodam)

De N213GB ex Marathon FL komt aan in de de haven (Foto: Madurodam)

Welk spectaculaire verhaal je dit keer zult gaan beleven in Madurodam houden we nog even geheim. We kunnen alleen zeggen dat we iets groots gaan doen en dat Nederland straks niet om het vliegtuig heen kan. Maar voor nu laten we deze prachtige Dakota nog even voor zichzelf spreken. Ben jij benieuwd naar onze nieuwe aanwinst? Vanuit ons park kun je het vliegtuig nog net zien liggen. Kom dus gerust langs om te spotten!

Bron: website Madurodam


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.