Deze hulp vraag is per abuis niet meegenomen in de laatste Bulletin, omdat de familie Boyes waarschijnlijk in april 2013 naar Nederland komt is er enige haast bij het krijgen van antwoorden op de gestelde vragen.

VRAGEN/HULP GEVRAAGD

Voor de familie Boyes ben ik op zoek naar meer informatie over de crash van Stirling BF383 “WP-T” van 90 Squadron RAF die op 27-04-1943 in de toenmalige Zuiderzee neerstortte tijdens een missie naar Duisburg. En in het bijzonder naar informatie die kan helpen bij bepalen van het lot van de vermisten, zoals bijv. hun oom, Air Gunner Sgt James Riby Boyes (zie foto). De foto is mogelijk gemaakt in Ridgewell in Essex (waar 90 Squadron toen lag) en toont Sgt Boyes (uiterst rechts) met waarschijnlijk een paar leden van zijn crew.

Air gunner Sgt James Riby Boyes uiterst rechts Stirling BF383 (foto: M. van Heijkop via familie Boyes)

Air gunner Sgt James Riby Boyes uiterst rechts Stirling BF383 (foto: M. van Heijkop via familie Boyes)

Wie kan helpen?

Vragen waar ik op dit moment met name mee zit:

* Volgens recente informatie zou deze Stirling niet zijn neergeschoten door Ofw. Heinz Vinke (11./NJG1), zoals altijd werd gedacht, maar door Oblt. Werner Husemann (Stab/NJG1). Als dit correct is, weet iemand dan misschien meer over de carrière en levensloop van Werner Husemann?

* Is de exacte crashlocatie bekend? (Familie Boyes zou graag een krans e.d. willen leggen.)

* In 1965 zouden delen van het toestel geborgen zijn. Van de berging zouden ook foto’s gemaakt zijn die daarna o.a. gepubliceerd zouden zijn in de Flight International van (2) mei 1968. Kent iemand deze foto’s? Bestaat er ook een bergingsrapport van de Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht voor deze crash?

Bij voorbaat dank,

Marcel van Heijkop

Reageren kan naar: info@studiegroepluchtoorlog.nl

(Disclaimer: Dit betreft een oud artikel uit Bulletin, het kan zijn dat de informatie in dit artikel inmiddels achterhaald is of onjuist is gebleken.)


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.