Op zaterdag 4 juni 2016 vindt de herdenking plaats bij het Monument Luchtoorlog Hoeksche Waard, als eerbetoon aan de Nederlandse en geallieerde vliegtuigbemanningen die voor onze vrijheid zijn gestorven.

(Foto: Het Kompas)

(Foto: Het Kompas)

De herdenking bij het monument, op de kruising Zalmpad/Anthonie van Leeuwenhoekstraat, begint om 10.00 uur en staat onder leiding van ceremoniemeester Jan van Tol.

Het Royal Canadian Legion en het Royal British Legion zorgen voor een vaandelwacht, na diverse kransleggingen en toespraken worden de volksliederen ten gehore gebracht. De nationale vlaggen van de slachtoffers worden gehesen door leden van de Scouting Oud-Beijerland.

Het einde van de ceremonie, omstreeks 12.30 uur, betekent het startsignaal van de herdenkingsparade. Onder auspiciën van de organisatie ‘Keep them rolling’ wordt met twaalf militaire voertuigen een rit gemaakt door de Hoeksche Waard. Bij het monument van ‘De 5 van Greup’ en het graf van Robert Echlin (oude begraafplaats te Piershil) (SGLO T0090) worden bloemen gelegd.


Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.